Třešňový koláč

08/14/2017 12:48:36 Autor: Filip Grznár

Třešňový koláč

Těsto:
250g měkkého tvarohu
3PL špaldové mouky
kapka mandlového aroma
25g rozpuštěného másla
celé vejce
na doslazení med

Náplň:
400g vypeckovaných třešní
trochu vody
3/4 sáčku pudinku (příchuť: višeň a čokoláda)
na doslazení trochu medu 

Tvaroh, mouku vejce, med a máslo smícháme dohromady, těsto bude mazlavé. Dáme do formy na pečící papír a na 5min do lednice. Po vyndání ještě trochu roztáhneme do stran formy. Vypeckované třešně přendáme do hrnce, rozmixujeme tyčovým mixérem a hrnec dáme na mírný plamen. Přidáme med a necháme chvíli prubublávat cca 5-7min. Vyndáme z lednice formu s těstem a přendáme do vyhřáté trouby na 180°C pečeme cca 8min. Do třešní přidáme trochu vody ve které rozpustíme pudinkovy prášek. Vaříme pár minut a dáme stranou. 
Nakonec vyndáme upečené těsto na které poklademe směs a pečeme dalších 15min na 180°C.
Celý koláč necháme ideálně přes noc v lednici.

Komentáře