Roláda s broskvovým krémem
TĚSTO:
5 celých vajec
3 PL ovesné mouky
1 PL medu
pár kapek mandlového aroma
KRÉM:
(krém můžete udělat jakýkkoliv např: tvaroh + jogurt + med + kakao + kokos)
3 hodně měkké broskve
50g sušených datlí
1 kávová lžička kakaa
100g tvarohu
1 PL jogurtu
POLEVA:
4 kostičky 80% čoko a pár lžic mléka
1. Nejprve oddělíme bílky a žloutky.
2. Vyšleháme tuhý sníh z bílků.
3. Žloutky a med vyšleháme doběla a postupně a JEMNĚ vmícháme lžíci sněhu a lžíci mouky. Toto opakujeme stále dokola a nakonec přikápneme mandlové aroma.
4. Těsto dáme na plech vyloženy pečícím papírem a pečeme v troubě na 160st dokud nezezlátne.
5. Do mixéru dáme datle, kakao a oloupané, nakrájené broskve. Celé pořádně rozmixujeme nakonec vmícháme jogurt a tvaroh.
6. Namočíme utěrku do studené vody, dáme ji na linku a těsto s pečícím papírem na ni přendáme. Vlhkost nám usnadní lepší sundání pečícího papíru od rolády.
7. Na odlepené těsto dáme směs, můžeme posypat ovocem a zarolujeme.
8. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme s ní roládu. Já ji nakonec ještě posypala rybízem a kokosem :-)
Komentáře