Roláda s broskvovým krémem

10/03/2017 12:25:24 Autor: Filip Grznár

Roláda s broskvovým krémem

TĚSTO:

5 celých vajec
3 PL ovesné mouky
1 PL medu
pár kapek mandlového aroma

 

KRÉM:
(krém můžete udělat jakýkkoliv např: tvaroh + jogurt + med + kakao + kokos)

3 hodně měkké broskve
50g sušených datlí
1 kávová lžička kakaa
100g tvarohu
1 PL jogurtu

POLEVA:
4 kostičky 80% čoko a pár lžic mléka


1. Nejprve oddělíme bílky a žloutky.

2. Vyšleháme tuhý sníh z bílků.

3. Žloutky a med vyšleháme doběla a postupně a JEMNĚ vmícháme lžíci sněhu a lžíci mouky. Toto opakujeme stále dokola a nakonec přikápneme mandlové aroma.

4. Těsto dáme na plech vyloženy pečícím papírem a pečeme v troubě na 160st dokud nezezlátne.

5. Do mixéru dáme datle, kakao a oloupané, nakrájené broskve. Celé pořádně rozmixujeme nakonec vmícháme jogurt a tvaroh.

6. Namočíme utěrku do studené vody, dáme ji na linku a těsto s pečícím papírem na ni přendáme. Vlhkost nám usnadní lepší sundání pečícího papíru od rolády.

7. Na odlepené těsto dáme směs, můžeme posypat ovocem a zarolujeme.

8. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme s ní roládu. Já ji nakonec ještě posypala rybízem a kokosem :-)

 

 

Komentáře